
Kwas chlebowy półwytrawny, 330ml





Opis
Kwas chlebowy
półwytrawny
Kwaśny smak przełamany nutą słodyczy. Słodszy brat kwasu wytrawnego. Ten sam, doskonały bukiet smakowy i właściwości zdrowotne. Niewiele kalorii. Butelka 0,33 litra zawiera mniej kalorii niż jabłko.
Składniki: woda, cukier brzozowy, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny.
• Fermentowany na zakwasie żytnim - kwas warzony na zakwasie żytnim. Tym samym, z którego wypieka się najzdrowsze chleby na świecie.
• Naturalny probiotyk - Według badań wykonanych przez laboratorium J.S. Hamilton, kwas chlebowy zawiera prawie 4 miliardy bakterii fermentacji mlekowej w 100 ml.
• Zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus - Laboratorium J.S. Hamilton zidentyfikowało w kwasie chlebowym szczepy bakterii probiotycznych Lactobacillus pentosus/plantarum/paraplantarum.
• Smaczny i orzeźwiający - Młody kwas chlebowy to lekko kwaśne nuty z domieszką słodyczy. W miarę dojrzewania nabiera bardziej zdecydowanego charakteru.
• Niskokaloryczny - Butelka 0,33 l naszego kwasu chlebowego wytrawnego zawiera mniej niż 49.5 kcal. To niewiele więcej niż w połówce jabłka.
• Bezalkoholowy - Kwas chlebowy zawiera mniej niż 0,5% alkoholu, co według polskiego ustawodawstwa kwalifikuje go do napojów bezalkoholowych. Niewielkie ilości alkoholu w kwasie chlebowym powstają na skutek naturalnej fermentacji. Kwas chlebowy z Manufaktury zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Należy przechowywać go w warunkach chłodniczych.
Wartość odżywcza kwasu chlebowego półwytrawnego w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 115 kj / 27kcal
Tłuszcz: 0 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 6,3 g W tym cukry: 2,3 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Pojemność: 330 ml
Pasteryzowany: NIE
Zawartość cukru: 2,3 g w 100ml
Zawartość alkoholu: mniej niż 0.5%