Liofilizowana malina 15g, Frupp
Opis
FRUPP malina liofilizowana CELIKO
Składniki: liofilizowana*
malina
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
- chrupiące, pyszne i pożywne owoce
- intensywny aromat i smak maliny
- produkt bezglutenowy
- dzięki liofilizacji zachowana zostały składniki odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | 100 g |
15 g
(1 opakowanie / 1 package) |
Wartość energetyczna: |
1329 kJ / 318 kcal |
199 kJ / 48 kcal |
Tłuszcz: | 4,9 g |
0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0 g |
0 g |
Węglowodany: | 38 g |
5,7 g |
w tym cukry: |
31 g |
4,6 g |
Błonnik: | 46 g |
6,8 g |
Białko: | 8,4 g |
1,3 g |
Sól: | 0,02 g |
0 g |
Masa netto: 15 g
Opakowanie
15 g stanowi jedną porcję.
Producent: Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71,
61-359 Poznań