Betaina HCL pepsine 100kaps., Aliness
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Betaine HCL, Pepsyna 650/150 mg x 100
kapsułek
Suplement diety
Betaina
650 mg
Pepsyna
150 mg
-
Składniki
1 kapsułka (porcja dzienna)
Chlorowodorek Betainy
Pepsyna 1:3000 MDP
650 mg150 mg
Składniki: Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDP, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:1 kapsułka podczas posiłku.
Produkt
nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony
sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania
organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu
dnia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Pepsyna-
proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie
śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym
środowisku.
Pepsyna
użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii Europejskiej, a dokładnie
Wielkiej Brytanii.
Betaina
- przyczynia się do prawidłowego metabolizmu
homocysteiny.
Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 1,5 g. betainy dziennie. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki.
Betaina,
czyli trimetyloglicyna, po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i
to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta
Vulgaris).
Jest
to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej
grupy betain. TMG jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego,
wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać
to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC,
nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w
żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).
Kwas solny (HCL) w żołądku
jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile
żołądek pracuje prawidłowo.
Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.